Oppskrift: hjemmelaget müsli med honning

Både til frokost og lunsj

foto: frukt.no

 

Müsli passer perfekt til både frokost og lunsj. Enten man serverer det sammen med melk, yoghurt, eller kefir passer müsli for barn og voksne i alle aldre.

Her er en oppskrift som garantert kommer til å falle i smak.

 

Müsli med honning


INGREDIENSER:
250g havregryn
50g linfrø
50g solsikkekjerner
50g valnøtter
50g hasselnøtter
50g mandler
1-3ss honning
1dl appelsinjuice eller eplejuice
1ss brunt sukker
Litt salt

 

FREMGANGSMÅTE:

- Hakk nøttene og bland med gryn, frø, kjerner, og salt.
- Ha honning, juice og brunt sukker i en kjele og kok opp.
- Bland så i det tørre, og bre ut på bakebrett og stek i ovnen på 140*C i ca 60 min, deretter avkjøl.
- Om ønskelig kan man ha rosiner, eller annen tørket frukt i müslien etter den er stekt.