Gulrot Skrelt Kg

TL MÅKESTAD

 

Gulrot er en grønnsaker som passer godt til nesten alle måltidene. Opprinnelig kommer gulrot fra Midt- Øst og Sentral Asia. Den har vært dyrket der i minst 2000 år. Gulrot ble brakt til Spania av Araberne for ca 1000 år siden. I Norge dyrkes gulrot over hele landet. Produksjonen skjer i hovedsak i Vestfold, Aust-Agder og Rogaland. Larvik er Norges største grønnsakskommune mye grunnet gulrotproduksjonen i Lågendalen. I 2003 ble det produsert gulrøtter over ca. 13 000 Daa i Norge. Det norske gulrotarealet er på ca. 12 000 mål. Det er mange forskjellige typer gulrot som man kan finne, og de varierer i størrelse, fasong og farge. Dessuten den vanlige oransje, finnes det sorte, lilla, gule og hvite gulrøtter. Noen gulrøtter blir lange og spisse, andre mer butte i fasongen, og noen nesten helt runde. Gulrot er en av de mest spiste grønsakene våre i Norge.

Bruksområde

Gulrot spises rå og tilberedes på forskjellige måter. Rå gulrot er best for mellommåltid og matpakken. Revet og rå gulrot passer fint til mange ulike salat typer, fisk og de andre middagsretter. Det er en anbefaling er at gulrot brukes kokt, bakt, i gryter, i supper, og er perfekt i wok. Det gir en god smak når det brukes i kaker med gulrøtter og valnøtter. For ikke å glemme at det er også godt å bruke gulrot i mos.

Egenskaper

Gulrot er veldig viktig i en sunt kosthold. Med sitt rike vitaminer og mineralinnhold hjelper gulrot i stor grad til å møte kroppens daglige behov. Siden gulrot er en naturlig kilde til vitamin A, øker de øyehelsen og synet. Det hjelper for å ha sunn hud, og revitaliserer og forskjønner huden. Gulrot har også et høyt innhold av kostfiber som er gunstig for fordøyelsen.

Oppgi ditt postnummer for å se hvilken varer vi kan tilby deg der du bor, fri frakt over 1500,-

Alle kan handle hos oss, både privat og bedrift, Engrosnett sender matvarer til hele landet.

Vi skreddersyr alle typer matgaver mm. til bedrift og privat, med utsending til hele landet.

Varenr.
1703